Miljö

När man pratar om miljö i kommunen Åstorp tänker vi Moderater huvudsakligen på två olika delar. Först och främst Söderåsen, miljön på och runt åsen är fantastisk och det är därför många av oss bor här. Att ha Söderåsen som rekreationsområde är värdefullt och bra för hälsa och välbefinnande. Men vi har också andra fina miljöer, som t.ex Prästamarken i Kvidinge och området runt dammarna i Hyllinge.

Å andra sidan är Åstorp för lång tid framåt förknippat med miljöskandaler som fortfarande inte är uppklarade. Det började med att socialdemokraterna tacksamt tog emot giftiga massor som lades upp i bullervallar i Västra Broby och Hyllinge. De visste så klart inte om att det fanns gift i massorna, men deras okunnighet gjorde att de inte heller lät analysera innehållet. Vi Moderater lyckades efter flera års stenhård oppositionspolitik få bort massorna från Hyllinge och få dem täckta i Västra Broby. Det var inte roligt för de kommuninvånare som tvingades ha de illaluktande och miljöfarliga massorna till grannar under flera års tid och det är inte roligt för oss skattebetalare som tvingades bekosta saneringar på ca 30 miljoner pga sossarnas dumhet.

Men det är ännu inte klart. På N Vallgatan i Åstorp ligger fortfarande ett upplag kvar och det giftiga lakvattnet rinner ner i Humlebäcken och sedan till vårt reningsverk. Vi driver naturligtvis frågan och hoppas kunna tvinga sossarna att ta bort detta också! Det finns också stora problem med en gammal deponi på fastigheten Skyttahusen bredvid Ridhuset. Åstorps kommun behöver ett nytänkande kring miljöfrågor och dess stora betydelse.

Åstorp är en liten kommun och därför måste vi vara extra rädda marken och om miljön.

Tappade uppkopplingen